donderdag 28 juni 2012

Lampenkappen van plastic kleuren winkelstraten

VEGHEL – Zo’n 110 lantaarnpalen voorzien van lampenkappen. Een groot aantal 70+-vrouwen uit Veghel is al een poos druk met de voorbereidingen van een uniek project.
 

Dsc-0368
Lampenkappen kleuren winkelstraten

‘Ladies in the spotlight’ heet het kunstproject. Het idee: De ongeveer 110 lantaarnpalen in het centrum van Veghel worden voorzien van plastic kappen. Deze zijn gebreid met plastic repen, geknipt van héél veel plastic tasjes. Al die tasjes zijn geleverd door de winkeliers van Veghel. Ieder stukje gekleurd plastic levert dus een fraai kleurrijk breisel op.
Het initiatief komt voort uit de laatste atelierroute. De ‘Dames van Picasso’ scoorden daar goed met hun wildbreisels van plastic tassen. “Dat leverde zoveel leuke reacties op, dat een vervolg niet kon uitblijven,” vertelt initiatiefneemster Carin Simons.
Voor iedere lantaarnpaal zijn ongeveer 80 tasjes nodig, In totaal zijn dat er zo’n 10.000. Het project krijgt vorm dankzij de sponsoring van het Centrum Management.
De lampenkappen zijn tijdens het Slokdarmfestival te bewonderen. Carin Simons: “Aan de palen hangen foto’s van de maaksters, die daar ook een persoonlijke boodschap bij hebben geschreven. Het is hartverwarmend die berichtjes te lezen.” In de Hoogstraat zijn de kunstenaressen tijdens het festival aanwezig. Zij vertellen graag over het bijzondere project en hun bijdrage daaraan.
Meer info staat op www.ladiesinthespotlight.nl.


Bijdrage door de Tassenkoning www.detassenkoning.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten