woensdag 25 januari 2012

Europeanen zeggen nee tegen plastic tas


 

Meer dan 70% van de mensen die de enquete van de Europese Commissie hebben ingevuld zijn voor een verbod van de plastic tas. 15.500 reacties werden door 15.000 mensen ingestuurd. NGO’s en milieugroeperingen roepen dat de EU nu tot actie over moet gaan. 

De resultaten van de enquete tonen aan date en geruime meerderheid (> 70%) voor een Europees verbod is. Slechts 12% vindt dat de huidige eisen van composteer- en biodegradeerbaarheid, zoals omschrijven in richtlijn 94/62 EG Verpakking en verpakkingsafval, voldoen.

Chris Caroll (Seas At Risk): de plastic zakken zijn een doodsteek voor het leven in zee en de resultaten van deze enquete tonen aan dat de burgers van de EU er hun buik van vol hebben. De EU kan deze resultaten niet negeren en dient zo snel mogelijk met een verbod te komen.Daarnaast moet de commissie eenmalige plastic verpakkingen critisch gaan beoordelen. Dit om de plastic vervuiling een halt toe te roepen.

Stephane Arditi (European Environment Bureau): meer als twee derde van de mensen die gereageerd hebben zijn voor een verbod. Dit is een duidelijk signaal naar de EU, het wordt tijd voor duurzamere producten en wetgevingen die de hoeveelheid plastic afval 

Bron / origineel: www.seas-at-risk.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten